Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Inställt

Skapa historia! Brodera fritt efter vävnota

19 februari 2022 kl. 12.00 16.00

Utifrån vävnotor och mönster ritade i rutnät plockar vi fram motiv och färginspiration och skapar något nytt. Vi skissar, för över motiv på tyg och lär oss grundläggande stygn för fritt broderi. Material finns på plats. Du är självklart välkommen att ta med eget hemifrån. Aktiviteten leds av Luisa Carbonelli, kulturhistoriker och textilkonstnär.

Ingen förkunskap krävs och det är drop-in under dagen.

Frågor? Kontakta andre.ivarsson@regionmuseet.se

Vad är vävnota?

En vävnota beskriver hur ett vävmönster är uppbyggt genom att trådar korsar antingen över eller under varandra. För bildväv ritas mönstren ofta på rutigt papper med färgpenna och bakom de strama rutnäten finns en rikedom av blommor och figurer att bygga vidare på i friare motiv.

Vävnotorna vi utgår ifrån denna dagen kommer från museets Hulda och Arna Larssons samling. Hulda och senare hennes dotter Arna hade sommarförsäljning av hemslöjdsalster (gjorda av kvinnor i trakten) från hembygdsgården i Båstad. Samlingen donerades av Arna till Regionmuseet. Extra intressant är att många föremål finns både som vävnota och som färdigt alster.

Skapa historia!

I Regionmuseets kulturhistoriska makerspace anordnas skapande aktiviteter för vuxna med utgångspunkt i museets omfattande samlingar. Deltagarna får möjlighet att närstudera valda föremål ur samlingarna och skapa egna kreationer med inspiration från historiska föremål, material och tekniker. Aktiviteten är en del av CREMA, ett samverkansprojekt som finansieras av EU-programmet Erasmus+. Läs mer på cremaproject.eu

Logotyp för Eu-projektet Erasmus+.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!