Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Så var det att arbeta på Ljunggrens

11 oktober kl. 18.30 20.00

Under hösten bjuder vi in till en föreläsningsserie där vi utforskar olika aspekter av Ljunggrens verkstad. En möjlighet att fördjupa kunskapen om Kristianstadsföretaget och ett komplement till utställningen som visas på Järnvägsmuseet under 2023 och 2024.

Ljunggrens verkstad var en mekanisk verkstad, verksam i Kristianstad 1861–1925, som tillverkade allt från balkongräcken och kassaskåp till bränneriapparater och ånglok. Företaget grundades av grosshandlaren Carl Johan Fulgentius Ljunggren och gick under namnet C J F Ljunggrens Gjuteri och Mekaniska Werkstad när företaget startades.

I den andra delen av vår föreläsningsserie möter vi Bunny Ragnerstam, journalist och författare. Bunny Ragnerstam har bland annat skrivit en romansvit som utspelar sig i Kristianstad under arbetarrörelsens genombrott. Böckerna som ingår i romansviten heter Innan dagen gryr, Uppbrottets timme, Vredens dag och Skall jorden bliva vår.

Föreläsningen är gratis men du måste boka biljett nedan. Observera att föreläsningen är i hörsalen på Regionmuseet i Kristianstad.

Gratis
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!