Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Promenad- och friluftsdagar

26 april 2021 29 april 2021

Möt våren med en promenad i staden eller en utflykt i naturen! Måndag 26 april är det Promenadens dag och torsdag 29 april firas Svenska friluftsdagen. Dessutom är 2021 Friluftslivets år. Häng med på vårt promenad- och friluftstema med stadsvandringar i Kristianstad och tips om utflykter till våra tre utemuseer. Läs också om friluftslivets historia och testa dina kunskaper om allemansrätten.

Fotspår i sand

Håll distans utomhus: Tre stegs avstånd

Vi ska hålla avstånd till varandra både inomhus och utomhus under pandemin. En till två meter är rekommendationen. Om du är vuxen kan du tänka på att hålla minst motsvarande tre stegs avstånd till närmaste person.
Klippor Kjugekull

Utflykt till Kjugekull: Vandring, klättring och utemuseet.

Besök vandrarnas och klättrarnas Kjugekull, i ett unikt natur- och kulturlandskap. Utövare av bouldering – klättring utan selar eller rep – kommer hit från hela Europa.
Två flickor i en hängmatta i naturen.

Har du koll på allemansrätten? Välj bland filmerna.

Tack vare allemansrätten kan alla röra sig fritt i den svenska naturen. Men det finns vissa saker som du måste tänka på. Titta på korta filmer för alla åldrar!
Rådjur i skog

Testa vad du kan om allemanrätten. Utmana en kompis.

Här hittar du länkar till frågesport och spel där du kan testa dina kunskaper om allemanrätten. Tävla mot dina kompisar. När du kan det här riktigt bra så är naturen vinnaren.
Gå en stadsvandring på Promenadens dag. Information om bokning.

Gå en stadsvandring på Promenadens dag. Information om bokning.

Välj mellan två olika guidade stadsvandringar i Kristianstad på Promenadens dag, 26 april. Här på webben kan du också ta del av information om några fina stopp och platser från vandringarna, "Upptäck på egen hand".
Kvinna och flera barn längs en skogsstig.

2021 är Friluftslivets år. Välj bland små och stora äventyr.

Hitta en aktivitet, plats och tid som passar dig. Under Friluftsåret 2021 görs en mängd insatser för att få människor att prova på friluftsliv, utan krav på avancerade förkunskaper eller dyr utrustning. Håll utkik!
Utflykt till Haväng: Ströva och besök utemuseet i Lindgrens länga

Utflykt till Haväng: Ströva och besök utemuseet i Lindgrens länga

Ströva längs Vitemöllas omarkerade naturstigar på sandsstäppen. Passa på att besöka naturreservatet Haväng och utemuseet i Lindgrens länga.
Bokskog

Utflykt till Hallands Väderö: Vandra till fots på en av Europas artrikaste platser

Utforska naturreservatet Hallands Väderö. I förhållande till sin storlek är ön en av Europas artrikaste platser med många utrotningshotade arter.
En karta över Kristianstad från 1678 och en från 1854

Upptäck på egen hand: Tre stopp från stadsvandringen Staden innanför murarna.

André Ivarsson, pedagog, har valt ut tre stopp från sin stadsvandring i Kristianstads historiska stadskärna. På med skorna och ut och se!
Två bilder från ovan av samma plats i Kristanstad, en flygbild från 2019 och en kartbild från 1854.

Upptäck på egen hand: Tre stopp från stadsvandringen Staden i Vattenriket.

Helén Lilja, pedagog, har valt ut tre stopp från sin stadsvandring i Kristianstads med tema vatten. På med skorna och ut och se!

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!