Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

No Bears

6 maj kl. 14.00 16.30

Regissören Jafar Panahi har valt en liten by vid den iransk-turkiska gränsen för sin semester. Vad invånarna i den lilla byn inte vet är att Panahi egentligen är mitt uppe i inspelningen av sin nya film på andra sidan gränsen genom att vara så nära som möjligt med sin digitala närvaro under kvällstid, trots byns dåliga internet-uppkoppling. 

Under dagtid går han runt och fotograferar byn och fångar ett ungt par kyssandes under ett träd på bild. Fotografiet utlöser en besvärlig, kaotisk revolt i den lilla byn. För den unga kvinnan på bilden är redan utlovad till en annan ung man. Trohetsbrottet ska straffas, men för det behövs bilden som bevis men regissören vägrar att samarbeta och utsätter sig därmed sig själv för fara.  

Mästaren Jafar Panahi fortsätter undersöka filmmediets möjligheter under förtryck och fångenskap i en komplex metafilm som tilldelades jurypriset i Venedig. 

Filmen inleds med en introduktion av Fatemeh Meshkini. Hon är från Iran, har bott i Sverige i 25 år och berättar om situationen för kvinnor i Iran och de pågående protesterna mot regimen. Längd: 45 min. 

Medarrangörer

Kristianstads FN-förening och ABF Skåne Nordost

Gratis
Östra Storgatan 53
Kristianstad,291 22Sverige
+ Google Map

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!