Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mysteriet med stulna julen

22 december 2023 7 januari 2024

Den skurkaktige och vresiga uppfinnaren Sten Hård avskyr julen mest av allt. För honom är julen inget annat än löjligt trams! Han vill helst slippa skränig sång, störande julbelysning och äcklig gröt. Om någon bara hade hindrat dessa uppfinningar från att skapas så hade allt varit mycket bättre, tänker Sten.

I hemlighet har Sten Hård byggt om museets hiss till en tidsmaskin. Med den har han åkt tillbaka i tiden och stulit några av de viktigaste julsakerna som finns för julfirandet, och hans plan är att förstöra dessa i sin verkstad där han har sin senaste uppfinning – Julförstöraren. Men på väg tillbaka till nutiden råkade han trycka på fel knappar i hissen och alla de stulna julsakerna blev på ett märkligt sätt utspridda här på museet.

Nu behöver vi din hjälp att hitta dem. För tänk om uppfinnaren hittar dem först och förstör dem! Då kanske julen helt kommer att försvinna! Hjälp oss att rädda julen och bli en julhjälte!

Uppdraget görs på egen hand i Regionmuseets utställningar. För barn under 9 är det bra om föräldrar också är med och räddar julen. All information och beskrivning av uppdraget finns att få i Regionmuseets reception.

Gratis
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!