Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Livestream

Lärarfortbildning: Propaganda. Risk för påverkan.

18 mars kl. 15.30 18.00

Välkommen på en digital fortbildning kring Propaganda – risk för påverkan. Lyssna till en föreläsning om propaganda, faktaresistens och kritiskt tänkande, ta del av pedagogiska utgångspunkter och byt erfarenheter med andra lärare.

Detta är en fortbildning i samarbete mellan Forum för levande historia och Regionmuseet i Skåne.

Digitalt på Zoom. Inbjudningslänk skickas ut dagen innan till de som anmält sig. 

Anmälan och länk

Anmälan görs på Forum hos levande historias hemsida, se längst ner på sidan. Sista anmälningsdag är 16 mars 2021. Antalet platser är begränsade. Länk till dagen skickas ut till de som anmält sig. Dator med internetkoppling och hörlurar krävs för att deltaga.

Program

15.30 – 15.40 – Uppkoppling för de som önskar teknikgenomgång

15.40 – 15.55 – Välkomnande och presentation av Regionmuseet Skåne och Forum för levande historia 

15.55 – 16.35 – Föreläsning: Propaganda från historiska exempel till dagens alternativa fakta av Oscar Österberg, fil dr Forum för levande historia   

16.35 – 16.40 – Micropaus                                                

16.40 – 17.20 – De pedagogiska utgångspunkterna och målen för Propaganda – risk för påverkan. Åsa Thunström, pedagog Forum för levande historia

17.20 – 17.25 – Micropaus                                                            

17.25 – 17.50 – Gruppsamtal/Erfarenhetsutbyte.

17.50 – 18.00 – Avslutande kommentarer.

Målgrupp

Lärare som undervisar i samhällsvetenskapliga ämnen, psykologi och svenska i grundskolans senare årskurser och på gymnasiet, samt lärare inom vuxenundervisning. Du ska vara verksam lärare.

Syfte

Att stärka lärare att undervisa om propaganda, faktaresistens och kritiskt tänkande med utgångspunkt i historiska exempel. 

Presentation av föreläsare

Oscar Österberg

Oscar Österberg, fil dr i historia, disputerade 2004 på en avhandling om den internationella propagandan under mellankrigstiden. Ansvarig för forskarkontakter på Forum för levande historia och svensk representant i The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) akademiska arbetsgrupp.

Åsa Thunström

Åsa Thunström, pedagog på Forum för levande historia. Ansvarig för pedagogiken i Propaganda – risk för påverkan och projektledare för Demokrati pågår, ett projekt som vill hjälpa lärare i åk 4–6 att utveckla sin undervisning om demokratifrågor.

Fotograf: Juliana Wiklund

Fri entré

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!

Scroll to Top