Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Kulturnatt på Konsthallen

21 maj kl. 11.00 17.00

Välkommen till Konsthallen på Kulturnatten!

11.00 – 17.00 Överraska mig konst

Dokumentär om Marika Wachtmeister från 2017.

Marika Wachtmeisters passion för konst väcktes redan i tonåren. Men livet förde in henne på en helt annan yrkesbana som advokat och inte förrän i vuxen ålder återvände hon till konstvärlden. Det har nu gått mer än 30 år sedan hon skapade den internationellt omtalade skulpturparken på Wanås där hon bor med sin familj. I detta tillbakablickande porträtt berättar hon om vad som format henne och alltjämt driver henne framåt mot nya äventyr i livet. 

Filmen följer Marika från de djupa Göingeskogarna till konstnärsateljéerna i New York under ett år kantat av jubileumsfirande, konstupplevelser och memoarförfattande. 

Filmen visas på en skärm i konsthallen under Kulturnatt. Regi mm Magnus Rutberg, producerad av Regionmuseet. Konsthallen.

14.00 – 16.00 Invigning, visning och workshop: Accessible Art for All

Accessible Art for All – konstgestaltning på två offentliga toaletter.

Välkommen på invigning av två handikapptoaletter på Regionmuseet och Stadsbiblioteket. Konstnärerna Thunderforce (Anne Marte Overaa och Karin Coenen) och Johan Sandler står bakom verken och deltar i invigningen. Visningen startar på Stadsbiblioteket och fortsätter på Regionmuseet. I anslutning till invigningen hålls en workshop – Att skapa kraftfulla eller kärleksfulla budskap. Med stöd av Kreativa Europa.

Smakrika ”dyngbollar” bjuds på under invigningen skapade av Café Polisen och inspirerade av Thunderforce konstgestaltning. 

kl 14.00-14.45  Invigningen av Stadsbibliotekets toalett med workshop.  

Kl 15.00-16.00 invigning av Regionmuseets toalett med efterföljande workshop. 

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!