Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konstvandring i Kristianstads kommun

11 september 2021 kl. 13.30 16.00

Upptäck olika sätt att vandra i grupp och skapa kollektiva konstverk med Hillside Projects.

Start: Byhamnen i Österslöv

Mål: Ekestad

Vandringen går längs Skåneleden (SL6), via Råbelövssjön ca 4,5 km. Vägen är mestadels asfalterad, tillgänglig för rullstol och barnvagn med mindre avstickare på gräsbeklätt underlag. Aktiviteten passar alla åldrar. Barn under 15 år i vuxens sällskap.

Klä dig efter väder. Bekväma skor.

Transport: Deltagare tar sig tillbaka till Österslöv på egen hand. Buss 550 går från busshållplats Ekestadsvägen tillbaka till Österslöv. Parkering finns vid Österslövs kyrka.

Om konstverket Gå med, gå bredvid och gå mitt i

Konstnärsduon Hillside Projects (Emily Berry Mennerdahl & Jonas Böttern) leder vandring på Skåneleden i Kristianstads kommun. De utforskar olika sätt att vandra och hur en kan använda akten av att gå som en metod för att utforska någonting, eller sig själv.

Det finns en början och ett slut. Tillsammans ska vi gå/vandra/promenera: som en akt; som samlare; som meditation; i tystnad; i samtal; snabbt; långsamt; bredvid; som kartmakare; som en manifestation; själva och tillsammans.

Hillside Projects arbetar med frågeställningar kring naturen, utdöende arter, människan och hennes relation till de mer än mänskliga. Deras konst är gränsöverskridande och tar form som installationer med video, performance, teckning, fotografi och publikationer.

Skåneleden Konst – In motion

Programmet arrangeras av Skåneleden Konst – In Motion, ett kommun samverkansprojekt mellan Kävlinge, Kristianstad och Ängelholms kommun i mötet natur, kultur och offentlig konst på Skåneleden. Med stöd från Region Skåne.

För mer information besök www.regionmuseet.se/projekt/skaneleden-konst-in-motion/

Gratis

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!