Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jan Troell: Manusförfattare

19 november 2022 kl. 13.30 15.00

Kom och hör Kjell Sundstedt och Johanna Forsman, författare av boken Det svenska filmmanusets historia, berätta om Jan Troell, Skåne och manusförfattandet. Deras föreläsning tar upp de första manusförfattarna i skånsk filmhistoria, till exempel Frans Lundberg i Malmö och Ebba Bergman Lindkvist såväl som Bo Widerberg och Troells resa in i filmvärlden och mot den på pappret ”manusbefriade” filmen. Mer samtida exempel som Wallander, Bron och Tunna blå linjen kommer också att lyftas. 

Kjell Sundstedt har under mer än trettio år skrivit för film, tv och teater. Han har bland annat skrivit manus till Juloratoriet (1996) efter Göran Tunströms roman och varit nominerad till en guldbagge för långfilmen Den nya människan (2007). Kjell Sundstedt arbetar även som lärare på Dramatiska Institutet i Stockholm. 

Johanna Forsman har de senaste tjugo åren arbetat med text och research för film, teater, litteratur och transmedia. Hon är också VD och en av grundarna till StoryTourist, en plattform för digitala guidade turer i fotspåren på både fiktiva och historiska berättelser.

Fri entré
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!