Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Invigning av Naturporten i Ängelholm

11 september 2021 kl. 13.00 13.30

Charlotte Engblom, ordförande i nämnden för Kultur, idrott och fritid, Ängelholms kommun inviger Naturporten i konstnärens närvaro.

Naturporten

Monika Goras offentliga gestaltning Naturporten bildar en entré till Skåneleden vid Kronoskogens början och välkomnar dig in.

Ett prickat staket av obarkade granslanor leker med vandringsledernas prickar och påminner om ett löfte om ledning och guidning genom det vilda. Naturporten placerar sig som ett filter mellan stadsomgivningens attribut och skogen, i skärningspunkten mellan det vi uppfattar som natur och det vi anser vara kultur.

Verkets utformning och placering är på den första etappen av en tillgänlighetsspång, som är ett led i Ängelholms kommuns arbete inför att alla, oavsett funktionsförmåga, ska kunna få uppleva natur, skogens rika miljö och konst utifrån sina egna förutsättningar.

Invigningen sker vid Kronoskogen nära Järnvägens Museum

Skåneleden Konst – In motion

Programmet arrangeras av Skåneleden Konst – In Motion, ett kommun samverkansprojekt mellan Kävlinge, Kristianstad och Ängelholms kommun i mötet natur, kultur och offentlig konst på Skåneleden. Med stöd från Region Skåne.

För mer information besök www.regionmuseet.se/projekt/skaneleden-konst-in-motion/

För frågor kontakta: [email protected]

Fri entré

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!