Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Invigning av Ivan Nylanders Ringar på vattnet

4 september 2022 kl. 14.30 15.00

Ivan Nylander, Konsthallens Vänner Kristianstads stipendiat 2022, kommer till Kristianstads konsthall med utställningen Ringar på vattnet. Ivan Nylander är nyexaminerad från Konsthögskolan i Malmö och examensutställning Skordatura visades på Konsthögskolans galleri i Malmö under augusti månad.

Ringar på vattnet visas i Kristianstads konsthall den 4 september till 9 oktober. Utställningen invigs med att Ivan Nylander gör en performance i konsthallen.

Jag har valt den femte cellosviten för hur dramatiskt den startar. Första satsen börjar med en ouvertyrliknande introduktion med stora gester, dramatiska intervall och dissonanta ackord följt av en blygsam men äventyrlig fuga. Sviten går i c-moll och är skriven för en cello med översta strängen stämd ner en hel ton. Skordatura är italienska för omstämning eller misstämning. Jag når knappt ner till de lägsta tonerna. I preludiet hör jag konsertsituationens inledningsfas. Det kan vara en stressig situation. Jag är bra på att spela cool. Men jag vet aldrig riktigt vad som kan hända. Preludiet är avsatsen från vilken jag kastar mig in i projektet. Ouvertyren är en sak. Jag kan rida på den teatraliska vågen. Det verkliga testet är fugan, som i sin nästan antiteatraliska blygsamhet kräver ett större engagemang.”

– Ivan Nylander

Ivan Nylander är född och uppvuxen i Kristianstads kommun och spelar sedan flera år oboe i Christianstad Symfoniker.

Fri entré
Östra Storgatan 27b
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!