Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Historiska kartor

3 februari kl. 12.30 16.30

Bor du på landsbygden och är nyfiken på att lära dig mer om din fastighet eller by med hjälp av äldre kartor? Då är kursen Historiska kartor för dig!

Kanske har du köpt en äldre gård och vill veta mer om gårdens utveckling och hur man använt marken. Eller så är du lantbrukare och vill veta var det historiskt har funnits ängsmark på fastigheten och var det finns bäst förutsättningar.

Kursen genomförs digitalt via Zoom och omfattar en halvdag (4 timmar). Under kursen får du lära dig om kartans historiska framväxt i Sverige, hur du använder Lantmäteriets söktjänst Historiska kartor och Riksarkivets kartsamlingar. Vi går även igenom andra kompletterande arkiv samt tolkning av historiskt kartmaterial.

Du får under kursens gång egna övningar, till exempel som att leta fram material över din fastighet och studera det. Kursledaren kan hjälpa till att tolka handlingarna.

Logotyp för Länsstyrelsen Skåne.

EU-flagga, under den texten Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.

Anmälan

Kursen är gratis men anmälan krävs. Max 20 deltagare, först till kvarn. Anmäl dig till kursledare Rebecca Olsson, antikvarie och landskapsvetare, senast den 27 januari.

rebecca.olsson@regionmuseet.se

0707–84 19 45

Gratis

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!