Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hållbar energi för alla!

7 oktober 2021 kl. 12.00 13.00

FN:s globala hållbarhetsmål nr 7 handlar om att vi behöver säkerställa att alla har tillgång till hållbar energi till rimliga priser. Energi är en grundpelare i våra liv och utmaningen ligger i att gå från dagens globala energisystem som domineras av utvinning av fossil energi till ett nytt energisystem baserat på förnybar energi. Föreläsningen handlar om hur stark framväxten av förnybar energi är i dagsläget men även om de konsekvenser som förnybar energi har på ekosystem och på samhällen. Utmaningen att ställa om det globala energisystemet handlar om klimat, rättvisa., ekonomi och säkerhet

Max Åhman är universitetslektor Miljö- och energisystem vid Lunds Universitet och har en gedigen erfarenhet av forskning kring energi och hållbarhetsfrågor.

Föreläsningen sker i samarbete med Kristianstads FN-förening och ingår i en serie lunchföreläsningar på Regionmuseet Kristianstad kring målen i Agenda 2030 – FNs globala hållbarhetsmål. Föreläsningarna ges varje torsdag fram till och med 25 november.

Bild: Pixabay

Lunchpaket

Till föreläsningen kan du köpa matig wrap och dricka för 85 kronor i kaféet.

Gratis
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!