
- Detta evenemang har redan ägt rum.
Går det att konsumera mat på ett hållbart sätt?
21 oktober 2021 kl. 12.00 – 13.00
Mat och matlagning är något som engagerar de flesta av oss idag och vi lägger mycket av vår tid och våra resurser på mat. Vi ser på matlagningsprogram på TV, följer matlagningskonton på sociala medier, letar efter och testar olika recept, samt har matlagning som hobby. I många vardagliga situationer väcks frågor om hur vi ska konsumera mat på ett hållbart sätt. I denna presentation berättar vi om olika utmaningar men också möjligheter som konsumenter kan ställas inför i sin vardag när det gäller hållbar matkonsumtion.
Maria Fuentes är docent vid Institutionen för service management och tjänstevetenskap på Lunds universitet
Emma Samsioe är biträdande lektor vid Institutionen för service management och tjänstevetenskap på Lunds universitet
Föreläsningen sker i samarbete med Kristianstads FN-förening och ingår i en serie lunchföreläsningar på Regionmuseet Kristianstad kring målen i Agenda 2030 – FNs globala hållbarhetsmål. Föreläsningarna ges varje torsdag fram till och med 25 november.
Bild: Pixabay
Lunchpaket
Till föreläsningen kan du köpa matig wrap och dricka för 85 kronor i kaféet.