Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Framtidsveckan: Sjuk, frisk eller mittemellan

21 september 2021 kl. 18.00 21.00

Eller är man någonsin helt frisk?
Är det dåligt att få ett positivt provsvar? Eller är det bättre att vara negativ på sjukhuset? Det är svåra frågor, men en sak är i alla fall säker: Om man har överlevt tolv ronder så har man vunnit matchen och får gå hem!

Sjuk, frisk eller mittemellan är en koncentrerad mixtur av patienter, doktorer, medicin, musik, stetoskop och statistik. Det är en föreställning som verkligen sätter patienten i centrum.

Henrik Widegren är läkaren i SVT:s populärvetenskapliga program Fråga Lund. Han är även låtskrivare, artist, föreläsare, krönikör, och youtuber. Förra året turnerade han i hela Sverige med sin soloföreställning Medicinens sjuka historia. Nu har han fått ett återfall med sin nya föreställning Sjuk, frisk eller mittemellan.
Det positiva med det är att du får träffa en doktor i hela 60 minuter. Det får du aldrig göra annars.

Kvällens program

18.00 Mingel. Publiken hälsas välkommen.

18.15 Föreställning/föreläsning med Henrik Widegren

19.00 Paneldiskussion: Politikerutfrågning i ämnet folkbildning, bl. a med deltagare från Kultur- och fritidsnämnden i Kristianstad.

19.30 Paus

20.00–21.00 Föreställning/föreläsning med Henrik Widegren (fortsättning)

Arrangemanget är ett samarbete mellan Folkuniversitetet, ABF, Sensus och Studiefrämjandet som gör detta under Framtidsveckan i Kristianstad. Fokus under kvällen är hälsa och Mål 3 i Agenda 2030. – Säkerhetsställa hälsosamma liv och främja välbefinnande för alla åldrar. Ett viktigt medel för att göra detta är att erbjuda bra folkbildning, vilket inte minst märks i dessa pandemitider då cirklar och kultur har gjorts digitala.

Fotograf: Kristoffer Lindblad

Framtidsveckan

Framtidsveckan är ett samarrangemang mellan FN-föreningen Kristianstad och Regionmuseet Skåne. Den genomförs av föreningar, studieförbund och organisationer i Kristianstads kommun. Framtidsveckans plattform är Agenda 2030, FNs 17 hållbarhetsmål. Läs mer på Framtidsveckans webbplats.

Gratis
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!