Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Framtidsveckan: Hetta – om människan i en varmare värld

19 september 2022 kl. 18.30 20.30

Föreläsning av Izabella Rosengren, frilansande vetenskapsjournalist med klimat och hållbarhet som sina främsta fokusområden. Under 2022 utkom hon med sin bok ”Hetta – om människan i en varmare värld”, som handlar om klimatförändringarnas mest påtagliga effekter på vår värld och våra liv. Den kombinerar välgrundad populärvetenskap med drivna reportage från några av världens hetaste platser där människor bor och lever.

Om Izabella Rosengren

Izabella Rosengren är frilansande vetenskapsjournalist med klimat och hållbarhet som sina främsta fokusområden. Hon har vid sidan av journalistiken en masterexamen i naturgeografi. Hon har skrivit för de flesta vetenskaps- och miljötidningarna i Sverige och Norge, samt i många av de större dagstidningarna i Sverige. Återkommande uppdragsgivare är bland annat Forskning.se, Syre och Svenska Dagbladet.

Izabella Rosengren är baserad i Lund, men reser över hela världen i jakt på spännande, viktiga och bortglömda historier. Förutom renodlade klimat- och miljöjobb skriver hon gärna om mänskliga rättigheter och feminism, frågor som många gånger går hand i hand med klimatet. Under 2022 utkommer hon med sin första bok, Hetta, om en av klimatförändringens mest påtagliga effekter på vår värld och våra liv. Den kombinerar välresearchad populärvetenskap med drivna reportage från några av världens hetaste platser där människor bor.

Framtidsveckan

Framtidsveckan är ett samarrangemang mellan FN-föreningen Kristianstad och Regionmuseet Skåne. Den genomförs av föreningar, studieförbund och organisationer i Kristianstads kommun. Framtidsveckans plattform är Agenda 2030, FNs 17 hållbarhetsmål. Läs mer på Framtidsveckans webbplats.

Gratis

Bild

Pressbild från Volante: Fotograf Sara Johari

Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!