Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Förintelsens minnesdag

24 januari kl. 17.30 18.30

Den 27 januari samlas människor över hela världen för att hedra minnet av Förintelsens offer. Sedan 2001 är denna dag en nationell minnesdag i Sverige. Med anledning av minnesdagen bjuder vi in till en föreläsning med Emelie Hill Dittmer, terapeutisk skrivpedagog och tredje generationens överlevare.

I Emelies Hill Dittmers föreläsning väver hon samman sin egen berättelse om att vara tredje generationens överlevare och hur det läkande skrivandets kraft har spelat en avgörande roll. Hon berättar om sin farmor Zenobia som överlevde Nazi-Tysklands största koncentrationsläger, Ravensbrück, som var särskilt avsett för kvinnor. I sitt sökande efter svar möter hon släktingar som hon inte har träffat sedan 90-talet och intervjuar andra Förintelseöverlevande för att få en djupare förståelse om vad ett mellangenerationstrauma som detta innebär. Föredraget är personligt hållet där Emelie Hill Dittmer kommer att läsa textutdrag ur en resa som påverkat henne på djupet, och fortsätter att göra än i dag.

Emelie Hill Dittmer är terapeutisk skrivpedagog, journalist och författare till Skriv för att läka – En guide i reflekterande skrivande. Hon har mångårig erfarenhet av läkande skrivprocesser både i England och Sverige, såväl med grupper som genom individuell handledning, bland annat från Österlens folkhögskola och anhöriggrupper inom Simrishamns kommun.

Gratis
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!