Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Eternit – ett evigt byggnadsmaterial eller?

18 april kl. 09.00 12.00

Äger du lantbruksbyggnader med eternit på? Då är den här webbkursen för dig! Genom kursen får du lära dig grunderna om eternit och vilka möjligheter till underhåll och bevarande som finns.

Som kursdeltagarna få du ta del av historien bakom detta material, som när det uppfanns förväntades hålla för evigt och därmed fick namnet eternit efter engelskans eternity (evighet). Förutom en historisk bakgrund, från uppfinning till förbud, ingår information om materialets användningsområden, vad som är viktigt att tänka på vid vård och underhåll, vilka rengöringsmetoder som är möjliga, var det går att hitta ersättningsmaterial och möjliga alternativ om hela taktäckningen behöver bytas ut. Byggnadsantikvarier från Regionmuseet Skåne medverkar.

Finansiär

EU-medel via Länsstyrelsen i Skåne.

Anmälan

Kursen är gratis men du måste anmäla dig. Du anmäler dig genom att fylla i anmälningsformuläret. Anmälningsformuläret hittar du här.

Antalet platser är begränsade, max 20 deltagare. Sista anmälningsdag är 31 mars.

Har du frågor om kursen? Kontakta Emelie Petersson, byggnadsantikvarie på Regionmuseet Skåne, på emelie.petersson@regionmuseet.se.

Gratis
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!