Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Livestream

Digital workshop: Skogsbrynet – ett rikt mellanrum

28 april 2021 kl. 09.00 15.00

Workshopen riktar sig till dig som äger eller förvaltar skog och som vill veta mer om skogsbrynens betydelse på din fastighet. Det finns gott om bryn i gränsen mellan skogbevuxna och öppna marker. Ungefär hälften av alla bryn består idag av en skarp hög kant av träd som skulle kunna utvecklas och bli ett värdefullt tillskott på fastigheten.

Workshopen fokuserar på skogsbryn som är gynnsamma för både skog, historiska lämningar och de arter som är i stort behov av just brynmiljöer.

Workshopen är kostnadsfri och hålls digitalt via mötesprogrammet Zoom, på grund av pågående pandemi.För att delta i kursen behöver du därför en dator utrustad med mikrofon och gärna kamera. Eftersom den ursprungliga planen var att hålla ett arbetsseminarium både inomhus och i fält kan de som vill göra en uppgift under eftermiddagen, knuten till brynmiljöer på den egna fastigheten.

Anmälan

För att anmäla sig till workshopen behövs ett konto i Jordbruksverkets registreringsprogram för kompetensutveckling. För att skapa ett konto, gå in på utbildningssidan hos Jordbruksverket: https://jordbruksverket.se/e-tjanster-databaser-och-appar/e-tjanster-och-databaser-stod/kurser-och-utbildningar Registrering av konto görs med bank-id. Väl inne på sidan; klicka på den blå rutan ”Öppna kurskatalogen”. Sök efter workshopen i kurskatalogen och klicka sedan på ”Registrera mig”.

Behöver du hjälp eller har du andra frågor? Välkommen att kontakta kursledare:

Åsa Jakobsson
asa.jakobsson@regionmuseet.se
0707-84 19 22

Finansiär

Aktiviteten finansieras delvis av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och genomförs inom Landsbygdsprogrammet i Skogsstyrelsens regi.

EU-flagga, under den texten Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.
Gratis

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!