Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Livestream

Digital workshop: Historiska kartor för skogsägare i Skåne

19 mars 2021 kl. 12.30 16.30

Workshopen riktar sig till dig som äger eller förvaltar skog i Skåne och som vill lära känna din skogsfastighet bättre. Tillsammans kommer vi ta fram historiska kartmaterial och tolka dem för att förhoppningsvis kunna koppla äldre tiders markanvändning till befintliga forn- och kulturlämningar samt naturvärden på skogsfastigheten.

Workshopen omfattar en halvdag (4 timmar) och innehåller moment om kartans historiska framväxt i Sverige, användandet av lantmäteriets söktjänst Historiska kartor samt tolkning av historiskt kartmaterial. Deltagarna får under egna övningar leta fram material och studera det. Kursledaren kan hjälpa till att tolka handlingarna.

Workshopen är helt kostnadsfri och genomförs helt digitalt via Zoom. Detta på grund av rådande restriktioner under pågående pandemi. För att delta i kursen behöver du en dator utrustad med mikrofon och gärna kamera.

Anmälan

För att anmäla dig till workshopen behöver du skapa ett konto i Jordbruksverkets anmälnings-/registreringsprogram för kompetensutveckling (om du inte redan har ett förstås).

För att skapa ett konto, gå in på utbildningssidan hos Jordbruksverket: https://jordbruksverket.se/e-tjanster-databaser-och-appar/e-tjanster-och-databaser-stod/kurser-och-utbildningar

När du kommit in på sidan, klicka på den blå rutan ”Öppna kurskatalogen”. Registrering av konto görs med bank-id. Sedan anmäler du dig till workshopen genom att söka efter den i kurskatalogen och sedan klicka på ”Registrera mig”.

Gratis

Behöver du hjälp eller har du andra frågor?

Kontakta kursledare
Rebecca Olsson
Antikvarie/Landskapsvetare
rebecca.olsson@regionmuseet.se
0707- 84 19 45

Finansiär

Aktiviteten finansieras delvis av pengar från europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och genomförs i Skogsstyrelsens regi inom Landsbygdsprogrammet.

EU-flagga, under den texten Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.

Bildinformation

Utsnitt från en Geometrisk avmätning över Boarp, Linderöd socken 1701. Tillgänglig via Lantmäteriets söktjänst Historiska kartor

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!