Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Livestream Watch Now

Digital propaganda, desinformation och samhällets motståndskraft

16 mars 2021 kl. 18.30 20.00

Propaganda och desinformation utgör allvarliga utmaningar för det demokratiska samhället. Kommersiella digitala plattformar och deras algoritmer riskerar att förstärka spridningen av denna information.

Olof Sundin visar hur dessa utmaningar ser ut och samhällets försök att utveckla motståndskraft i form av medie- och informationskunnighet i allmänhet och källkritik i synnerhet.

Om Olof Sundin

Olof Sundin är professor vid Lunds universitet och han har under många år och i flera forskningsprojekt forskat om hur den förändrade infrastrukturen för digital information förändrar förutsättningarna för och synen på kunskap, fakta och källkritik. I ett stort antal publikationer och föreläsningar har han visat på betydelsen av att förstå infrastrukturen och dess effekter. Han har även haft expertuppdrag av flera myndigheter såsom Skolverket, Skolinspektionen och Statens medieråd. Han är professor vid Institutionen för kulturvetenskaper vid Lunds universitet.

Digital föreläsning

På grund av pågående pandemi kommer föreläsningen äga rum via Zoom. Följ länken för att komma direkt till föreläsningen. Max 100 deltagare.

Medarrangör

Logotyp för Folkuniversitet.

Fotograf: Kennet Ruona

Gratis

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!