Laddar Evenemang

Dear Planet – Gameshow

19 januari5 maj

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Är du redo att utmana dig själv och dina vänner i den interaktiva gameshowen Dear Planet? Här tävlar du i frågor kring miljö, klimat och hållbar utveckling. Hur mycket vatten går det egentligen åt att till producera olika saker? Har du koll på hur man använder miljösmarta prylar?  

Gameshowen kan upplevas i grupp eller på egen hand. Den består av sju olika spelmoment och allt går på tid – ju snabbare svar desto högre poäng! Allt du behöver för att delta är din smartphone eller surfplatta.

För skolor

Gameshowen är ett upplevelsebaserat pedagogiskt rum på tema miljö, klimat och hållbar utveckling. En spännande steampunk-känsla genomsyrar hela utställningsrummet vilket gör upplevelsen unik och attraktiv för både barn och vuxna. Gameshowen kan upplevas i grupp tillsammans med en spelledare eller på egen hand av den enskilda besökaren. Den består av sju olika spelmoment, där fem moment spelas via skärmar och två spelas via fysiska maskiner. Vid spel i grupp spelas samtliga moment på en och samma skärm. Allt går på tid och ju snabbare en svarar desto högre poäng får en. Utställningen syftar till att försöka bryta ner kontroversiella och komplexa hållbarhetsfrågor till engagerande och lättillgängliga beståndsdelar. Gameshowen kan även genomföras som en workshop från åk 4 upp till gymnasiet.

Produktion

Utställningen är producerad av Fredens Hus med stöd av Svenska Postkodsstiftelsen.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!