Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Byggnadsvård och Fönsterrenoveringens dag

28 maj 2021 30 maj 2021

Dags för byggnadsvårdstema men på distans! Använd dig av vår lista för en metodisk vårstädning av ditt eget, eller kanske någon annans, torp eller äldre hus. Titta på den lilla filmen med målarmästarens bästa råd för en lyckad fönsterrenovering – och självklart firar vi Fönsterrenoveringens dag den 30 maj. Vi påminner dig också om att du enkelt kan kontakta våra byggnadsantikvarier för små och större frågor om ditt hus. Till sist, oavsett om du har ett eget hus eller inte så är byggnadsvård och äldre byggnadsdetaljer spännande titta på. De finns att upptäcka i nästan alla miljöer med blandad bebyggelse.

Bild från vårstädning på torpet Månsas. Foto: Regionmuseet Skåne

Lär dig renovera gamla fönster. Målarmästaren visar och berättar.

Lär dig renovera gamla fönster. Målarmästaren visar och berättar.

Filmfavorit i repris! Den 30 maj är det Fönsterrenoveringens dag. Vi på Regionmuseet Skåne säger " Vårda dina gamla fönster istället för att byta ut dem!". Målarmästare Jonas visar och berättar hur du gör.
Så vårstädar du ditt torp!

Så vårstädar du ditt torp!

Våra byggnadsantikvarier delar med sig av en lista som hjälper dig att metodiskt städa och se över ditt torp (eller ett annat gammalt hus) inför vår- och sommarsäsongen. Tipsen motsvarar rutinerna för vårstädningen av Regionmuseet Skånes torp, Månsas, som är en del av våra samlingar.
En husvägg, gulputsad med gröna fönster

Frågor om byggnadsvård? Kontakta oss

Du vet väl att Regionmuseet Skåne erbjuder byggnadsantikvarisk rådgivning? Rådgivningen är anpassad efter just dina behov och vi kan hjälpa dig via e-post eller på plats. Ta kontakt!
Logotyp för Fönsterrenoveringens dag

Regionmuseet Skåne firar Fönsterrenoveringens dag

Fönsterrenoveringens dag firas den 30 maj varje år med arrangemang över hela landet. Vi rekommenderar varmt ett besök på temadagens webb där det finns massor av tips, råd, inspiration och inte minst argument för att vårda gamla fönster istället för att byta ut dem.
Grönmålade fönster i ett vit putsat hus.

Tio tydliga argument för att rädda gamla fönster. Sprid dem.

"Vill du ha någonting att säga till de ivriga fönsterbytarna i bostadsrättsföreningen, motivera din sambo eller bara hjälpa till att sprida ordet?" Projektet Fönsterrenoveringens dag hjälper dig med tio argument som de kallar budord. Regionmuseet Skåne förmedlar dem här.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!