Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bio för lediga: Utvandrarna

15 november 2022 kl. 11.30 13.30

Utvandrarna är berättelsen om modet att ge sig ut i det okända. Hemma på gården i Småland ser Kristina och Karl Oskar hur livet sinar. I väst, över det stora havet, hörs berättelser om en ny värld. Om en chans att börja om. Om chansen till ett nytt bättre liv. Kristina och Karl Oskar lämnar Sverige och beger sig ut på en resa utan återvändo. Det är ett storslaget och tidlöst äventyr de tar med oss på, som handlar om att hitta sin plats i världen, att hitta hem. Det är historien om Sverige, om oss svenskar och om att våga följa sina drömmars längtan. Genom kärleken till varandra, till livet och till ett land. Utvandrarna bygger på Vilhelm Mobergs folkkära klassiker om ett Sverige där över en och en halv miljon svenskar gjorde resan över till USA i hopp om ett nytt, bättre liv. Filmen är regisserad av Erik Poppe och i rollerna ser vi Gustav Skarsgård, Lisa Carlehed, Tove Lo som Ulrika och Sofia Helin som Judit.

Trailer

Medarrangörer

Kristianstads kommun och ABF

Information

Filmerna i serien Bio för lediga visas två gånger, 11.30 och 14.00. Till förmiddagsvisningen finns 49 biljetter och till eftermiddagsvisningen finns 69 biljetter.

Max 2 biljetter får bokas per person. Behöver du hjälp att boka biljett kontakta Regionmuseets reception. Där kan du även avboka din biljett om du får förhinder, så biljetterna kan gå till någon annan. 

Gratis
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!