Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Besöket – Sverigepremiär

28 november 2021 kl. 12.15 13.00

Välkommen på svensk premiär av kortfilmen Besöket. Den visas två gånger, 12.15 och 12.30. Filmens regissör Mattias Olsson ger oss först en kort introduktion om bakgrunden till filmen. Filmen pågår i 8 min. Efter visningen blir det öppet eftersnack med alkoholfri dryck och snacks. Filmen var en av de utvalda filmerna vid årets upplaga av filmfestivalen Woods Hole Film Festival i USA. Visningen är gratis och biljetter behöver inte förbokas. Missa inte!  

Besöket handlar om en överviktig kille på en filmkväll med en snygg tjej. Hon är, i hans ögon, alldeles för snygg för honom. Vi får en inblick i hans tankar om situationen, om ensamhet och osäkerhet. Men vi får också följa tjejens funderingar.

Filmteamet berättar: ”Om skönheten ligger i betraktarens öga, måste vi också konstatera att det beror på vem som betraktar och tänker ’överviktig och oattraktiv’. Allt är inte alltid som just vi själva tänker och tror. Det finns också andra perspektiv. Besöket tar upp aspekter som annars inte är så synliga i film och andra medier.  Att känna sig ensam och osäker är vanligare än vi tror. Just därför tror vi att det här är en viktig film.”

Besöket är en så kallad nollbudget-produktion, alla i teamet har ställt upp gratis. Projektet och manuset med det viktiga temat är deras drivkraft, förklarar de.

Filmens internationella premiär skedde tidigare i år på den anrika Woods Hole Film Festival i USA – en filmfestival för så kallad independentfilm.

Filmvisningen arrangeras tillsammans med ABF Skåne Nordost.

Fri entré
Östra Storgatan 53
Kristianstad, 291 22 Sverige
+ Google Map

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!