Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Berika din skog med nya naturvärden

7 oktober 2022 kl. 09.00 13.00

Under denna workshop får du som är skogsägare i Skåne ny kunskap, både teoretisk och praktisk, om insatser som kan göra stor skillnad för bevarande av en lång rad arter som är knutna till träd. Du kommer få se olika åtgärder som till exempel att efterlikna blixtnedslag eller genomföra veteranisering av träd. Det handlar om åtgärder som snabbar på långsamma processer och ger yngre träd värdefulla kvaliteter. Vi tittar också närmare på hur en mulmholk är uppbyggd, en spännande insats som gör skillnad och fungerar bra i de flesta skogar.

Workshopen arrangeras av Regionmuseet Skåne i samarbete med arboristföretaget SveArb AB. Den består av ett inomhuspass och ett utomhuspass under två halvdagar. Vi startar inomhus den 6 oktober kl. 13.00–16.30, fika ingår. Den 7 oktober är vi i skogen vid Torna-Hällestad i Lunds kommun, mellan kl 9.00–13.00, lunch ingår. Mer detaljer kommer i inbjudan efter anmälan.

Anmälan

Välkommen med din anmälan!

Åsa Jakobsson

asa.jakobsson@regionmuseet.se

0707–84 19 22

Finansiering

Aktiviteten genomförs med medel från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.

EU-flagga, under den texten Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!