Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Arkivens dag

12 november 2022 kl. 11.00 17.00

Välkommen till Arkivens dag på Regionmuseet Kristianstad! Tema för i år är myter och mysterier och hos oss kan du bland annat följa med på en stadsvandring till mystiska och kusliga miljöer i Kristianstad eller vara med på en sagostund om mystiska väsen. Du kan också komma förbi och få hjälp med din släktforskning eller lyssna på föredrag.

Arkivens dag är ett årligt återkommande nationellt evenemang som vill påminna om att arkiven finns och är öppna för alla som vill forska och leta information i dem. Arkiven är samhällets minne.

Kl 11 – Öppet hus

Under hela dagen är du välkommen till Minnesluckan där du kan få hjälp med släktforskning och DNA-test, besöka vår utställning om myter och mysterier och ta en titt på vårt bokbord.

Kl 11 – Stadsvandring

Följ med lokalhistorikern Peter Rosengren på en vandring till mystiska och kusliga miljöer i Kristianstad, bland annat avrättningsplatsen, hospitalet och det gamla sjukhuset. Stadsvandringen tar cirka en timme. Samling utanför Regionmuseets entré. OBS! Begränsat antal platser. Biljett bokas här.

Kl 13 – Sagostund och teckningsverkstad för barn

Regionmuseet Skånes pedagog André Ivarsson berättar om mystiska väsen. Efteråt får du rita din egen magiska figur. Samling i receptionen kl 13. OBS! Begränsat antal platser. Biljett bokas här.

Kl 13.30 – Föreläsning: Gravstensinventering

Släktforskaren Mona Zetreus berättar om gravstensinventering. Föreläsningen är 30 min lång och hålls i Hörsalen.

Kl 14.30 – Föreläsning: Ivö kyrka

Regionmuseet Skånes byggnadsantikvarie Åsa Eriksson Green berättar om mysterier kring Ivö kyrka. Föreläsningen är 30 min lång och hålls i Hörsalen.

Medarrangörer:

Kristianstads kommunarkiv, Kristianstads stadsbibliotek och Kristianstadsbygdens släktforskarförening.

Fri entré
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!