På Regionmuseet Skåne börjar julen redan sista helgen i november. Då öppnar vår julutställning och så bjuder vi in till vår stämningsfulla julmarknad. Under december månad kan du se härliga julfilmer på Filmmuseet och den andra advent blir det julmarknad i Åhus.

Julmarknad

Den 27 november kl. 11–18 är du välkommen till museets stämningsfulla julmarknad som äger rum både inomhus och på vår vackra innergård. Här kan du köpa fina julgåvor, dricka och äta gott, lyssna på julens sånger och ta del av olika aktiviteter. Jultomten är självklart också på plats och tar emot barnens julkappsönskningar.

Andra advent, den 4 december, är det julmarknad i Åhus. Då håller Åhus museum öppet kl. 12–18 med inbjudna marknadsknallar på plats.

Julutställning

Den 26 november öppnar vi årets julutställning på Regionmuseet Kristianstad. Kom och lär dig mer om jultraditioner förr och nu, njut av mössens julafton, veva runt ett luciatåg, bläddra bland scouternas adventskalendrar och försöka lista ut vad det är som doftar i skafferiet.

Stämningsfulla julfilmer på Filmmuseet

På Filmmuseet kan du se stämningsfulla julfilmer som till exempel Familjen Jul eller Klara Ko firar jul. Filmerna är gratis men du måste förboka din biljett.

Jullovsöppet

Under jullovet, 20 december till 8 januari, har vi öppet måndag till söndag kl. 11–17. Julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen håller vi dock stängt.

Café Miró serverar mat alla dagar museet är öppet. 28 november till 11 december serveras buffé med julkänsla till lunch. Från den 12 december går det att beställa mat från menyn och naturligtvis finns det kaffe och fika.

Julaktiviteter hos oss

Välkommen till julen hos oss!

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!