När vi öppnar igen ska ditt besök hos oss vara tryggt. Vi arbetar aktivt med åtgärder för att hindra smittspridning. Följande insatser gör vi med anledning av Corona/Covid-19.

Antal besökare och avstånd

Medarbetarna i vår reception räknar antalet besökare så att alla ska kunna hålla ordentligt avstånd till varandra i utställningarna. Våra utställningslokaler är rymliga och det blir sällan trångt mellan besökare.

Vi uppmanar alla besökare att hålla avstånd till personalen och till andra besökare. För att påminna om detta, finns skyltar med information om att hålla avstånd till andra på flera ställen i huset. På vissa ställen där det lätt samlas fler människor finns avståndsmarkeringar i golvet. Vi påminner och informerar också muntligen våra besökare om att hålla avstånd. Plexiglas finns mellan personal och besökare i receptionen, butiken och kaféet.

Nya städrutiner

Vi städar dagligen och alla ytor som besökare kan tänkas röra vid desinficeras flera gånger dagligen.

Handsprit

I våra lokaler har vi ett flertal stationer för handsprit, att använda för alla besökare. Du hittar spritstationer på varje våningsplan på Regionmuseet, samt i Kristianstads konsthall och Filmmuseet.

Handsprit finns självklart också i vårt kafé.

Personalen

Våra medarbetare uppmanas att arbeta hemma. De som behöver vara på plats håller avstånd till varandra och till våra besökare. Även för medarbetarna finns handsprit och vi desinficerar ytor som vi ofta rör vid.

Regionmuseet Skåne följer utvecklingen noga och ber vår publik att hjälpa oss i arbetet för ett säkert, tryggt och trevligt besök för alla.

Håll ut. Håll avstånd.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!

Vi ses snart igen!

På grund av pandemin har vi stängt tills vidare. De utställningar som du ser i vår kalender är alltså inte tillgängliga för besök på plats just nu.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så meddelar vi dig så snart vi öppnar igen!