Tips! Besök oss gärna de dagar och tider då vi vanligtvis har färre besökare: Vardagar och under sen eftermiddag på lördagar och söndagar. Vi arbetar aktivt med åtgärder för att hindra smittspridning. Följande insatser gör vi med anledning av Corona/Covid-19.

Besöksräknare med ”trafikljus” i entrén till Regionmuseet Kristianstad och Kristianstads konsthall

Ett ”trafikljus” finns direkt innanför entrén till Regionmuseet Kristianstad och Kristianstads konsthall. Den räknar alla personer som går ut respektive in. När den lyser grönt är du välkommen in. Om den lyser rött måste du vänta. Ljuset är inställt efter antalet personer som får vistas på samma gång i vår huvudbyggnad.

Antal besökare i varje utställningsrum

Vid varje utställningsrum eller annan typ av lokal hos oss sitter ett anslag som talar hur många personer som får vistas just där, samtidigt. Våra lokaler är rymliga och det går oftast lätt att hålla ordentligt avstånd till andra, men titta på och respektera siffran på skylten. Vår personal hjälper till!

Observera att Drakborgen i Regionmuseet Kristianstad är stängd tills vidare eftersom rummet inte motsvarar kraven på utrymme och avstånd.

Det viktiga avståndet

Vi uppmanar dig att hålla ordentligt avstånd både till personalen och till andra besökare. För att påminna om detta, finns anslag med information om att hålla avstånd till andra på flera ställen i huset. På vissa ställen där det lätt samlas fler människor finns avståndsmarkeringar i golvet.

Vi påminner och informerar också muntligen våra besökare om att hålla avstånd. Plexiglas finns mellan personal och besökare i receptionerna butiken och kaféet.

Städrutiner

Vi städar dagligen och alla ytor som besökare kan tänkas röra vid desinficeras flera gånger dagligen.

Handsprit

I våra lokaler har vi ett flertal stationer för handsprit, att använda för alla besökare. Du hittar spritstationer på varje våningsplan på Regionmuseet, samt i Kristianstads konsthall, på Filmmuseet, på Åhus museum och Järnvägsmuseet.

Handsprit finns självklart också i vårt kafé.

Personalen

Våra medarbetare uppmanas att arbeta hemma. De som behöver vara på plats håller avstånd till varandra och till våra besökare. Även för medarbetarna finns handsprit och vi desinficerar ytor som vi ofta rör vid.

Regionmuseet Skåne följer utvecklingen noga och ber vår publik att hjälpa oss i arbetet för ett säkert, tryggt och trevligt besök för alla.

Håll ut. Håll avstånd.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!