Minnesluckan

Hur såg det ut på min gata för hundra år sedan? Hur var barnen klädda på mormors tid?

Ett museets viktigaste uppdrag är att samla. Vi samlar föremål, historier och bilder. Det har vi gjort sen vi startade 1878. Minnesluckan helt enkelt är museets minnesbank som förmedlar skånsk historia i skånsk nutid. Här kan besökaren både hämta kunskap och själv fylla i luckor med eget vetande.

Har du något speciellt ämne som du söker information om kolla gärna först bland våra samlingar, sen är du välkommen att kontakta oss för tidsbokning där vi kan ta fram material ur samlingar och arkiv. Läs mer om våra samlingar.

Brodericafé

Varje onsdag har vi öppet brodericafé i Minnesluckan. Klockan 13.00–16.00 är det öppet för de som vill sy tillsammans med andra.

Fokus på: Kakor, konditorier och bagerier

Ett bord med kakbuffé.

I Kristianstad har det genom tiderna funnits mängder med konditorier och bagerier. Det är en av anledningarna till att 2018 års första Fokus på, handlar om just kakor, konditorier och bagerier. Första veckan fokuserar vi på kakor, för att sen byta och komplettera med först konditoribilder och ännu lite längre fram, bilder från bagerier.

Vet du något om bilderna som visas, så berätta det gärna för personalen på plats eller maila in dina historier till kerstin.ingelmark@regionmuseet.se

Visas i minnesluckan 20/1–9/1.

Kommande programpunkter i Minnesluckan

Öppettider

22 jan–26 april:
tisdag-torsdag: 13.00–16.00

4 sep–13 dec:
tisdag-torsdag: 13.00–16.00

Ytterligare öppet i samband med programpunkter (se kalendariet)

Lov & helgdagsöppet