Kulturnyckelns sagolika skola

Följ med på en resa i skolans värld från griffeltavla till datorskärm. Vad var tanken med skolan då och vad är skolan idag?

Folkskolan fyller 175 år och det kommer vi naturligtvis att fira. ”En sagolik skola” handlar om skolan från mitten av 1800-talet till idag. Utställningen En sagolik skola är en lekfull exposé över läraryrkets och skolans utveckling och roll i samhället från 1800-talet till idag.

Vi tittar särskilt på hur man för 100 år sedan arbetade för att få barn att läsa. Flera av Sveriges främsta författare och konstnärer skrev, tecknade och målade för skolan. Sagoböckerna och skolplanscherna såg världens ljus.

Vi hamnar i ett klassrum. Vem får sitta längst fram, längst bak? Vem får beröm och vem får aldrig frågan? I dramats form illustrerar vi hur en sagolik skola inte alltid var så sagolik för alla.

OBS! Endast för årskurs 4, Kristianstads kommun.

Plats

Regionmuseet Kristianstad/Kristianstads konsthall

Ur läroplanen

I läroplanens, LGR 11, övergripande mål står: ”I skolarbetet ska de intellektuella såväl som de praktiska, sinnliga och estetiska aspekterna uppmärksammas.”

Logotyp för Kulturnyckeln. Till vänster en nyckel och till höger texten Kulturnyckeln i två rader. Unders står det Kristianstads kommun.

Bokning

Programmet bokas via telefon
044-13 52 56, Tis–fre kl 8–11.45.

Datum

7/11–12/1

Tid

2 timmar.
Ta gärna med ett smörgåspaket till rasten.

Antal

Max 25 elever/klass

Årskurs

OBS! Endast för årskurs 4, Kristianstads kommun.