Pressmeddelande: Freckles

Freckles är en ny serie fotografier av den brittiska fotografen Brock Elbank, sedan tidigare känd i Kristianstad för sin utställning Beard. Elbanks porträttarbete firar människors mångfald, individualismen och deras unika skönhet.

Jag har alltid älskat fräknar, säger Elbank. Vad jag tycker är intressant om de människor som jag har haft privilegiet att fotografera är att många har kämpat med sina fräknar sedan barndomen och antingen hatat dem, lärt sig att leva med dem eller till och med tycker om de som vuxen.

Elbanks förra utställning på Regionmuseet blev en succé och nu har vi valt att presentera hans vackra, detaljrika bilder på ett helt nytt sätt.

Hans utställning väcker frågor om vad det är som gör folk vackra säger Evelyn Thomasson, utställningsansvarig. När du är ung vill du kanske se ut som alla andra, men när du blir äldre uppskattar du varje människas unika utseende och individuella skönhet.

Över 6500 personer i åldern 3 till 76 år har ansökt att vara med i projektet via sociala medier, och de utvalda åkte (på egen bekostnad) till London för att fotograferas i hans ateljé.

Utställningen som visas på Regionmuseet Kristianstad inkluderar människor från Argentina, Australien, Bonaire, Colombia, England, Estland, Frankrike, Grenada, Hawaii, Indien, Irland, Italien, Jamaica, Japan, Kina, Kuwait, Nederländerna, Norge, Peru, Sierra Leone, Slovakien, Sydafrika, Spanien, St Lucia, Sverige, Schweiz, Tyskland, och USA.

Att Brock Elbank väljer att komma tillbaka hit till oss är väldigt roligt fortsätter Evelyn. Hans bilder är fantastiska och det är en ära att visa dem.

Utställningen har världspremiär här i Kristianstad, men är redan omskriven av bland annat The Guardian, BBC och BuzzFeed.

Pressbilder

Kontakta utställningsansvarig Evelyn Thomasson via epost evelyn.thomasson@regionmuseet.se

Pressvisning 17/5–11.00

Brock Elbank kommer att närvara på pressvisningen.

Vi kommer att köra två pressvisningar den 17/5.

Först Varm Saft av Ingela Ihrman klockan 10.00 och därpå klockan 11.00 Freckles.

Utställningsperiod

18/5–14/10

Logotyp för Kulturnatt Kristianstad 2018

Utställningen invigs som en del av Kulturnatt Kristianstad och direkt efter kommer Marina Mårtensson att spela på museets innergård.

Se hela programmet på museet.

Evelyn Thomasson
Utställningsansvarig