Pressträff: Programmet för Bionalen 2017

Den 21/9 kl 11 släpper vi programmet till Bionalen 2017. 13–15 oktober fyller vi Kristianstad med film. Årets tema är närproducerad filmkonst med rötterna i världen. 25 programpunkter på tre dagar på fyra platser som hyllar gamla hjältar och lyfter upp nya talanger.

Två höjdpunkter som vi redan nu kan bjuda på är Jordgubbslandet och Överraska mig konst. Hyllade Jordgubbslandet visas av filmens regissör Wictor Ericsson. Överraska mig konst är Regionmuseets nyproducerade film om Marika Wachtmeister, regisserad av ”husfilmaren” Magnus Rutberg.

Färdiga långfilmer blandas med kortfilmer, dokumentärer, samtal och work-in-progress. En spännande blandning närproducerad filmkonst med rötterna i världen.

Hela programmet släpps vid en pressträff på Filmmuseet torsdagen 21/9 kl 11.00. På pressträffen medvekar Ronny Jönsson, festivalgeneral och Rune Degerhammar, Kristianstads filmstudio.

Efter pressträffen kommer hela programmet att finnas på www.bionalen.selänk till annan webbplats

OSA: lasse.hornas@regionmuseet.se eller 0733-135734

Pressträff

21/9 klockan 11.00

Filmmuseet, Östra storgatan 53

Logotyp för Bionalen Kristianstad och med samma text i rött och svart.