Invigning av sommaren på Järnvägsmuseet

Invigning av årets sommarutställning, Från stad och betong till bad och tång på Järnvägsmuseet Kristianstad. Med glassbuffé och körning med lilla ångloket öppnar vi för sommaren.

I en tid då de som hade möjlighet att åka och bada inte hade en bil att ta sig till stranden med åkte folk tåg, ibland ända ut på stranden. Årets sommarutställning på Järnvägsmuseet berättar om badresor med tåg.

Utställningen berättar om de fyra större badtåg som en gång gick i Skåne, till fyra helt olika badplatser och stränder. Här kommer du att möta allt ifrån familjen som åker till stranden med mat och bohag till den egenhändigt byggda badhytten, som blev ett slags familjens första sommarstuga. En uppseendeväckande del kring badtågsresorna var synden i Mölle där män och kvinnor gjorde det otänkbara och badade tillsammans.

Vi visar minnen och bilder från flydda tider.

VI öppnar utställningen med att bjuda glass, en annan sommarklassiker. Darins kommer och bjuder på sin fina italienska gelato.

Under kvällen kommer Museiföreningen ÖSJ kör med ett av Sveriges minsta ånglok på den lilla smalspåriga järnvägen på spårområdet utanför museet.

Utställningen invigs 18.00 28/6 och sen är utställningen öppen alla dagar till och med augusti ut och de två första helgerna i september.

För pressvisning annan tid än vid invigningen kontakta oss så löser vi det.

Marie Schönhult
Intendent, Järnvägsmuseet