Pressmeddelande – Badliv på Åhus museum

Välkommen på pressvisning av sommarens utställning Badliv på Åhus museum. En historia genom de senaste 100 årens bad- och strandliv med fokus på Åhus.

Att bada i havet har inte alltid ansetts nyttigt. Tvärtom! Kontakt med vatten kunde vara farligt. Det var faktiskt inte förrän för lite mer än 100 år sedan som sol och bad blev en självklarhet för sommarlediga, och Åhus stränder fylldes med badgäster och sommarstugeägare.

Till vår BADLIV-utställning har vi samlat ihop foton och föremål från de senaste 100 åren. Här finns såväl den heltäckande baddräkten i tungt ylle som den skamlöst vågade bikinin, leksaker, sommarläsning och picnic-korgar. Här finns saker att minnas, men även det allra senaste för en bra dag på stranden.

I glaspaviljongen visas en film från Åhus koloni, och fyra studenter från Lunds universitet presenterar sina undersökningar av Åhus. Det är bara att slå sig ner i solstolen – titta, läsa och njuta av sommaren.

Pressvisning

Tisdag 13/6 kl 11.00 på Åhus museum, Torget, Åhus.

Helen Lilja, utställningsansvarig
helen.lilja@regionmuseet.se