Bildbank

Här i museets bildbank finns pressbilder för fri publicering i redaktionella sammanhang.

Alla bilder är tagna av Evelyn Thomasson/Regionmuseet Kristianstad om inget annat anges. Bildrättigheter ska skrivas ut vid användning.

För annan användning än strikt redaktionell krävs tillstånd från Regionmusset. Förfrågningar skickas till pressansvarig.

Klicka på bilden för att öppna den högupplöst.

Två av kvarteren som bygger upp utställningen C400– staden i vattenriket.

Ett av Kristianstads kvarter i utställningen C400 – staden i vattenriket.

Bildstorlek: 3765x2584. Filstorlek: 2.37 MB

En stor gris ligger på golvet mitt i utställningen. Till höger hänger kläder som barnen kan använda för att klä ut sig.

I C400 – staden i vattenriket behandlas Kristianstads framväxt under 400 år. I utställningen finns bland annat medeltida kläder för barnen att klä ut sig i.

Bildstorlek: 2592x3872. Filstorlek: 2.14 MB

Ett stadskvarter i Kristianstad.

I C400– staden i vattenriket finns ett barnspår för att barnen ska kunna upp täcka utställningen på sitt eget vis.

Bildstorlek:3872x2592. Filstorlek:2.07 MB

I förgrunden en stenyxa, i bakgrunden en kvinna som sitter på knä i vattenbrynet och offrar till gudarna.

I Tidernas Skåne får vi följa Skånes utveckling genom 14000 år.

Bildstorlek: 5616x3744. Filstorlek:13.04 MB

Midgårdsormen tittar ut ur trädet Yggdrasil i Tidernas Skåne.

Bildstorlek: 4699x3736. Filstorlek: 10.24 MB

Bakre delen av en traktor. En så kallad Grålle.

En Grålle, traktorn som betydde så mycket för industrialiseringen av jordbruket. I Tidernas Skåne får barnen klättra omkring på och köra den.

Bildstorlek: 3723x4296. Filstorlek: 11.01 MB

Till höger i förgrunden en blond flicka på bild som ska föreställa en av alla de som emigrerade från Skåne. Till vänster i bakgrunden bakdelen på en traktor.

Migration, både immigration och emigration har spelat en stor roll i den skånska utvecklingen.

Bildstorlek: 2362x1908. Filstorlek: 2.92 MB

Till vänster en figurin föreställande Maria, Jesus och Josef, i mitten ett krucifix och till höger en ikon med ett krucifx avbildat.

Där människor funnits har religionen haft en inverkan, även i Skåne.

Bildstorlek: 2362x1476. Filstorlek: 1.98 MB

En ren

En ren möter en bit i utställningen. Det speciella med den här renen är att den är klädd med hudar från många olika djur så att besökarna kan känna skillnaden på olika sorters hudar.

Bildstorlek: 1606x2362. Filstorlek: 3.23 MB

Närbild på en leende kvinna.

Anna Hansen

Museichef/Landsantikvarie i Skåne

Bildstorlek: 3970x3744. Filstorlek 7.58 MB

Logotyper

Regionmuseet Kristianstad har två logotyper som används i olika sammanhang. Den med Landsantikvarien i Skåne används i kulturmiljö sammanhang och den med bara Regionmuseet Kristianstad används i museala sammanhang.

Logotyperna får endast användas i vitt och svart. Här finns de att ladda ner som jpeg, eps och vit eps.

Pressansvarig

Lasse Hörnäs, informatör