Årets julmarknad ställs in

Regionmuseet i Skåne följer Folkhälsomyndigheternas riktlinjer och har sedan pandemins början anpassat verksamheten på olika sätt för att erbjuda besökarna upplevelser men med nya förutsättningar. Julmarknaden är tyvärr ett av de evenemang som vi inte klarar att genomföra med maxgränsen 50 personer. I stället bjuder vi in till det mindre men lika stämningsfulla evenemanget Jul på museet 28–29 november 2020.

Julmarknaden på Regionmuseet, Kristianstad, är en omtyckt och mångårig tradition. Vanligtvis möter 3 000 besökare hantverkare och utställare som visar upp sitt arbete och säljer sina produkter, i museets historiska miljö. Nu måste vi dessvärre meddela att årets julmarknad ställs in.
Vi har avvaktat in i det längsta med beslutet, i väntan på eventuella nya besked från myndigheterna: Nu kan vi konstatera att vi inte beviljas de tillstånd som vi behöver för en julmarknad p g a pågående pandemi. Vi sätter också självfallet besökarnas, utställarnas och medarbetarnas hälsa och trygghet före allt annat.

Vi är medvetna om att många blir besvikna i år, både besökare och medverkande. Vi beklagar detta men hoppas att vi alla istället ses på nästa års julmarknad, 2021.

Redan i år bjuder vi in till det mindre men lika stämningsfulla evenemanget Jul på museet, 28–29 november 2020.

Välkommen till Jul på museet

Jul på museet är en helg med julstämning och aktiviteter för alla åldrar. Evenemanget pågår 28–29 november 2020, kl. 11.00–17.00 på Regionmuseet, Kristianstad.

Vi utlovar stämningsfull musik, glögg och lussekatter på vår vackra innergård, massor av juliga aktiviteter och pyssel för stora och små, och vår utställning med jultraditioner från förr och nu. Vi följer Folkhälsomyndigheternas riktlinjer för en lika trygg som mysig jul.

» Läs mer om Jul på museet

Har du frågor om julmarknaden och/eller Jul på museet?

Kontakta: Therese Kjellsson, eventutvecklare, Regionmuseet i Skåne. therese.kjellsson@regionmuseet.se