Ingela Ihrman till Venedigbiennalen

Ingela Ihrman, konstnären bakom Kristianstads konsthalls pågående utställning Varm saft, ställer ut på Venedigs konstbiennal 2019!

Nästa år kommer konstälskare från hela välden att få upptäcka Ingela Ihrmans konst i den Nordiska paviljongen under Konstbiennalen i Venedig, en konstutställning som lockar över 600.000 besökare! Tillsammans med tre andra konstnärer från Finland och Norge ingår hon i utställningen Weather Report: Forecasting Future, curaterad av finska statliga samtidskonstmuseet Kiasma’s chef Leevi Haapala och curatorn Piia Oksanen. Temat är en av våra mest angelägna globala problem: de komplexa relationerna mellan människor och andra levande organismer i en tid då klimatförändringar och massutrotning undergräver förutsättningarna för livet på jorden.

https://www.e-flux.com/announcements/205249/nordic-pavilion-announces-artists-for-the-58th-venice-biennale/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Varm saft

Läs om utställningen som visades sommaren 2018 på Kristianstads konsthall.

» Varm saft 19/5–30/9

Utställningen Varm Saft var en del av konsthallens satsning kring natur- och hållbarhetstema under 2018, där även Stenens röst (3.2- 1.5j), David Nilsson (25.8 – 30.9 Miró rummet) och Man and Biosphere – prekära situationer (13.10-20.1 2019) ingår.

Ingela Ihrman
ingela.ihrman@gmail.com

Marika Reuterswärd, konsthallschef 044-135114 marika.reutersward@regionmuseet.se