Museitekniker

Vid Regionmuseet och Kristianstads Konsthall har vi en omfattande utställningsverksamhet, evenemang, program, filmvisningar och mycket annat. För att få allt detta att flyta smidigt och fungera felfritt söker vi nu en engagerad problemlösare.

Tjänsten är placerad inom sektionen för utställningar och innebär deltagande i produktion av utställningar, att montera upp och packa ner inhyrda utställningar, att uppfinna spännande lösningar, effekter och upplevelser i alla möjliga material utifrån utställningarnas behov. Då olika former av teknik blir allt vanligare och mer omfattande är det viktigt att du har erfarenhet av att använda digitala lösningar. I arbetet ingår också snickeriarbeten, målning och hantering av ömtåliga föremål. Arbetet innebär dessutom arbete i vårt föremålsmagasin där transporter och tunga lyft förekommer.

Då arbetet är väldigt varierat och omväxlande är det nödvändigt att du är flexibel och stresstålig, kan arbeta i grupp och tycker om utmaningen i att hålla projekttider.

Du som söker ska ha

  • Utbildning inom träteknik
  • Erfarenhet av att arbeta med olika material
  • Erfarenhet av digitala lösningar
  • Förmåga att ta ansvar för att driva och följa upp projekt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Museet tillämpar 6 månaders provanställning

Om Regionmuseet Kristianstad

Regionmuseet Kristianstad är ett museum som arbetar för att ge kvalitativa upplevelser och lärande med fokus på besökaren. Museet har en ledande roll inom kulturmiljövård i Skåne och har också film och natur som viktiga verksamhetsområden. Museet är ett kvalificerat kunskapsföretag med många samarbeten och nätverk och en viktig samhällsaktör. Museet driver också Kristianstads kommunala konsthall och har ett helägt dotterbolag för arkeologisk uppdragsverksamhet, Sydsvensk Arkeologi AB.

Referensnummer

2018/4

Sista ansökningsdag

30/6 – 2018

Ansök

Skicka din ansökan med meritförteckningen antingen via mail till jobb@regionmuseet.se eller via post till Regionmuseet Kristianstad/ Landsantikvarien i Skåne, Box 134, 291 22 Kristianstad., märk brevet med referensnummer.

Ansökningarna kommer att handläggas i augusti.

Upplysningar

Regionmuseichef/landsantikvarie
Anna Hansen
0733-13 57 90

Facklig företrädare
Pär Nilsson
Kommunal
044-13 52 48