Konstintendent

Översiktsbild från Kristianstads konsthall.

Är du en entusiastisk konstvetare med brinnande intresse för samtidskonst i det offentliga rummet?

Här finns ett roligt och stimulerande arbete för dig som vill vara med och utveckla vårt arbete med den offentliga konsten i Kristianstad. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med konstnärlig gestaltning och projektledning och som har en god kunskap i frågor som rör konst i det offentliga rummet.

Intendenten för offentlig konst tillhör Kristianstads konsthall, en egen avdelning inom Regionmuseet Kristianstad, ledd av konsthallschefen. Tjänsten innebär arbete med utställningar och program på konsthallen samt att delta i konsthallens dagliga arbete, projektplanering, samordning, nätverksbyggande och långsiktig utveckling av dess verksamhet.

En central del av tjänsten innebär arbete med den offentliga konsten i Kristianstads kommun i samarbete med kultur- och fritidsförvaltningen. Intendent och konsthallschef ingår i, och handlägger ärenden till, Kristianstads kommuns konstkommitté, ett utskott till kultur- och fritidsnämnden. Idag finns cirka 150 platsspecifika, offentliga konstverk i Kristianstad som ägs och förvaltas av kommunen. Samlingen växer hela tiden då kommunen arbetar utifrån 1% regeln. Denna del av arbetet innefattar att vara delaktig i processen rörande beställning och placering av konstverk, avtal, upphandling, koordinering, genomförande, samt utvärdering av beslut och aktiviteter. En förutsättning för arbetet med den offentliga konsten är samverkan med andra kommunala förvaltningar och aktörer, så som kommunens kulturstrateg, projektledare för byggnadsarbeten, upphandlad konstkonsult, verksamhetsrepresentanter, arkitekter m.fl. Arbetet innebär också att vara talesperson för offentlig konst i olika sammanhang och ett visst förmedlingsarbete. Vi ser gärna att du utvecklar metoder och arbetssätt som bjuder in till delaktighet och medskapande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen på minst kandidatnivå inom konstvetenskap eller motsvarande relevant ämnesområde. Du har erfarenhet av att arbeta med offentlig konst i en ansvarsposition, såväl utifrån ett förvaltande- som ett utvecklingsperspektiv. Du ska ha erfarenhet av strategiskt arbete inom området. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med konstutställningar. Vi ser gärna att du är väl insatt i nationell och internationell samtidskonst och har ett brett kontaktnät med dig in i tjänsten. Det är viktigt att du kommunicerar väl i tal och skrift på ett skandinaviskt språk och engelska, samt har en längtan att få sprida kunskap.

För att lyckas i arbetet är det viktigt att du är utåtriktad och social, har god samarbetsförmåga, är lyhörd och lösningsorienterad i kontakt med andra, men är också mån om att uppnå dina uppsatta mål i tid. Du är bra på att skapa och implementera rutiner och förhållningssätt, du är processinriktad och gillar att jobba med olika saker parallellt. Du har även lätt att bygga nätverk, gillar utmaningar och har förmågan att se utvecklingsmöjligheter. Andra egenskaper som vi tror kännetecknar dig är att ha förmåga att engagera, entusiasmera och skapa delaktighet. Ett ständigt pågående förbättringsarbete med verksamhetens bästa som mål är en självklarhet för dig. Administrativ förmåga och noggrannhet krävs för att klara uppgifterna. Det är önskvärt att du har B-körkort.

Visst helg- och kvällsarbete kan förekomma.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder en kreativ arbetsplats där vi välkomnar egna initiativ och självständigt arbete. Välkommen att utvecklas med oss!

Tjänsten är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Kristianstads konsthall

Regionmuseet Kristianstad driver på uppdrag av Kristianstads kommun den kommunala konsthallen i Kristianstad. Här visas aktuell svensk och internationell konst i ett flertal utställningar varje år, med tillhörande programverksamhet. Konsthallen är ett rum för både visuella upplevelser och reflektion. I konsthallens uppdrag ligger även att vara sakkunniga rörande kommunens offentliga konst vid beställningar av ny konst, hantering samt vård och underhåll.

Referensnummer

2018/6

Upplysningar

VIll du veta mer om arbetsplatsen eller tjänsten är du välkommen att kontakta.

Marika Reuterswärd
konsthallschef, 044-13 51 14.

Anna Rabow
Facklig företrädare för SACO 0733-968829

Ansökan

Ansökan med personligt brev, CV, betyg och eventuellt löneanspråk ska vara oss tillhanda senast 2018-12-07. Skicka ansökan till jobb@regionmuseet.se. Märk ansökan med referensnummer

Sista ansökningsdag

7/12 – 2018