Föreståndare Café Miró

Regionmuseet i Skåne söker en föreståndare för Café Miró

Regionmuseet i Skåne söker en kreativ person som kan inspireras av Skånes kultur- och naturarv för att ge besökarna en god helhetsupplevelse av vårt museum. Vi är inne i en utvecklingsfas där målet är ett ekonomiskt lönsamt café, som också är en välintegrerad del av museets övriga verksamhet. Det är därför viktigt att du sporras av utveckling, tänker i nya banor och kan knyta an till museets övriga verksamhet. Vi önskar att du är en person med ett genuint intresse för mat, hållbar utveckling och ekonomistyrning.

Regionmuseet i Skåne är ett museum med fokus på Skånes kultur- och naturhistoria, film- och samhällsaktuella ämnen med ca 150 000 besökare per år. Många av våra besökare kommer till museet för att besöka vårt café, där vi både serverar bakverk och en mycket populär lunch. Vi har också bokningar för grupper och caféet är en integrerad och viktig del då vi skapar större arrangemang. Vi sätter besökaren i fokus och vill att människor upplever, umgås, utforskar och utmanas i alla delar av museets verksamhet. Nu har du chansen att bli en del av det team som arbetar för att våra besökare skall få de bästa helhetsupplevelserna!

Som föreståndare för Café Miró är du placerad i avdelningen för publikupplevelser. Under avdelningschefen ansvarar du för den dagliga driften av caféet, med arbetsuppgifter som inköp, schemaläggning, ledning av övrig cafépersonal, ekonomiuppföljning, matlagning och bakning, samt mer övergripande arbete med att utveckla, planera och kvalitetssäkra verksamheten. Vi förväntar oss att du tillsammans med övriga medarbetare kommer med nya idéer, gör måltiden eller fikat till en upplevelse för besökarna samt ger god service. I gengäld erbjuder vi en kreativ arbetsplats, där det alltid händer något nytt och där det finns utrymme för nya idéer.

Du som söker ska ha

· Professionell erfarenhet av att kostnadsberäkna och komponera goda menyer.

· Relevant yrkesutbildning eller motsvarande erfarenhet.

· Erfarenhet av ledande befattning inom café eller restaurang.

· Förmåga att ta ansvar för planering, inköp och ekonomistyrning.

· Förmåga att ta ansvar för att leda och fördela det dagliga arbetet i caféet, inklusive schemaläggning.

Personliga egenskaper vi söker:

· Du kan leda andra medarbetare på ett bra sätt och samarbeta i grupp

· Du är ambitiös, kreativ och har lätt för att ta initiativ

· Du är noggrann och effektiv

· Du sprider positiv energi omkring dig och bemöter medarbetare och besökare på ett trevligt sätt

· Du tycker att det är roligt med utveckling, nya idéer och förändring

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Museet tillämpar 6 månaders provanställning.

Referensnummer

2020/5

Upplysningar

Vill du veta mer om arbetsplatsen eller tjänsten är du välkommen att kontakta.

Anna Hansen
Museichef, 0707-84 19 17, anna.hansen@regionmuseet.se

Peter Wirblad
Facklig representant, Vision, 0707-84 19 25, peter.wirblad@regionmuseet.se

Ansökan
Skicka ansökan med meritförteckning så att vi har den senast 30 augusti med e-post till jobb@regionmuseet.se. Märk ansökan med referensnummer.