Avdelningschef – Publikupplevelser 2019/2

Vi söker en öppen och flexibel person med ledarerfarenhet och erfarenhet av att utveckla utställningsverksamhet. Tjänsten som chef för avdelningen för publikupplevelser innebär ansvar för arbetsledning, budget, arbetsmiljö och utveckling.

På Regionmuseet finns fyra avdelningar där avdelningen för publikupplevelser omfattar arbete med utställningar, lärande, butik, reception och café. Avdelningen har också ansvar för verksamheten på våra filialer; Åhus museum, Filmmuseet och Järnvägsmuseet. Ledarskap, personalansvar och att forma nätverk är en viktig del av arbetet varför social kompetens är nödvändig. Arbetet kräver också god administrativ förmåga då det ingår rapportering och uppföljning. Arbetet som avdelningschef innebär att medverka i ledningsgruppens arbete med övergripande strategier, utvecklingsplaner, planering och uppföljning, varför det är viktigt att kunna se helheter och tänka övergripande och långsiktigt.

En del av tjänsten innebär också att medverka i utställningsproduktioner med projektledaransvar för vissa utställningar. Det är därför viktigt att du har tidigare erfarenhet av sådant arbete och har god kännedom om processen. Regionmuseet producerar egna utställningar med fokus på kultur- och naturhistoria med samhällsaktuell koppling.

Museet är en viktig samhällsaktör vilket gör att du bör ha intresse för att genom nationella och internationella utblickar ligga i framkant inom museiområdet. Inom Regionmuseet arbetar vi mycket i projektform, vilket kräver förmåga att arbeta med flera olika saker parallellt, att arbeta under tidspress och möta deadlines. Projektledarerfarenhet är meriterande.

Du som söker ska ha

  • Akademisk utbildning inom relevant ämne
  • Erfarenhet av och kunskap om utställningsarbete
  • Erfarenhet av ekonomiskt ansvar
  • Erfarenhet av arbetsledning och personalansvar
  • Förmåga att ta ansvar för att initiera, driva och följa upp större projekt
  • Uttrycka dig väl på ett skandinaviskt språk och engelska

Tjänsten är tillsvidare med ett förordnande som avdelningschef om fyra år i taget. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträdesdag 2 september eller enligt överenskommelse.

Om Regionmuseet Kristianstad

Regionmuseet Kristianstad är ett museum som arbetar för att ge kvalitativa upplevelser och lärande med fokus på besökaren. Museet har en ledande roll inom kulturmiljövård i Skåne och har också film och naturvetenskap som viktiga verksamhetsområden. Museet är ett kvalificerat kunskapsföretag med många samarbeten och nätverk och en viktig samhällsaktör. Museet driver också Kristianstads kommunala konsthall och har ett helägt dotterbolag för arkeologisk uppdragsverksamhet, Sydsvensk Arkeologi AB.

Referensnummer

2019/2

Sista ansökningsdag

29/3 – 2019

Ansök

Skicka din ansökan med meritförteckningen antingen via mail till jobb@regionmuseet.se ange referensnumret

Upplysningar

Regionmuseichef/landsantikvarie
Anna Hansen
0733-13 57 90

Facklig företrädare
Anna Rabow
SACO
0733-96 88 29