Europas återhämtning efter coronapandemin

Mål 8 i Agenda 2030 handlar om att "Verka för en varaktig, inkluderande och hållbar ekonomisk tillväxt". Finns det en "grön" tillväxt? Hur bra är det för klotet och klimatet?

Den europeiska gröna given lanserades i december 2019 av Europeiska kommissionen som EU:s nya tillväxtstrategi, med syftet är att uppnå klimatneutralitet till år 2050. Det innebär både ökade satsningar på området och en fortsättning på det arbete som redan har påbörjats för att nå Parisavtalets målsättningar samt de 17 målen i FN:s Agenda 2030. Nu när vi ska ta oss ur den ekonomiska krisen som Coronapandemin har orsakat - hur grön blir då återhämtningen? Annika Wäppling Korzinek, ställföreträdande chef för EU-representationen i Sverige. Magnus Lund, klimatstrateg i Kristianstads kommun, kommenterar.

Framtidsveckan

Evenemanget är en del av Framtidsveckan 2020. Se hela programmet på deras webbsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ föreläsningen på distans

Vi sänder vissa av Framtidsveckans arrangemang via Zoom. Klicka på länken för att komma till sändningen och ange koden nedan. Är det första gången du använder Zoom laddas ett program ner på din dator. Zoom finns även som app till både iOs och Android.

https://us02web.zoom.us/j/85853306734?pwd=RGdRemZCaUNoV1A4TnBsQUpTc3ZZUT09länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Passcode: 717218

Information gällande covid-19

Vi följer Folkhälsomyndigheters rekommendationer vilket innebär att vi tar till åtgärder på plats för att minska smittspridning. Varje arrangemang har begränsat antal platser och biljetter hämtas i museets receptionen om inget annat anges.
Stanna hemma om du upplever minsta symptom.

24 september 2020

Regionmuseet

Fri entré, men biljett krävs.

Medarrangörer

FN-föreningen, ABF Skåne Nordost, Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet, Europa Direkt Hässleholm