Det moderna köket – strävan efter modernitet

Konsthistorikern Hugo Palmsköld föreläser om framväxten av det moderna köket som en del av de stora samhällsförändringarna under 1900-talet.

Från den vedeldade spisen, utan rinnande vatten, utan avlopp och kanske med en bykgryta i anslutning till vedugnen - till dagens högteknologiska anläggning (men har alla tillgång till denna?). I och med de utställningar under 1900-talet som strävade mot det funktionella och praktiska som Hemutställningen 1917, Stockholmsutställningen 1930 och Helsingborgsutställningen 1955 sattes fokus på köket som närmast en symbol för modernitet. I föredraget får vi följa denna strävan efter modernitet.
Hugo Palmsköld är konsthistoriker och verksam som avdelningschef vid Högskolan Kristianstad. Han har under lång tid undervisat inom området svensk formgivning.

Information gällande covid-19

Vi följer Folkhälsomyndigheters rekommendationer vilket innebär att vi tar till åtgärder på plats för att minska smittspridning. Varje arrangemang har begränsat antal platser och biljetter hämtas i museets receptionen om inget annat anges.
Stanna hemma om du upplever minsta symptom.

09 september 2020

Regionmuseet

Fri entré, men biljett krävs.

Biljetter släpps en vecka före och hämtas i receptionen. Begränsat antal platser

Medarrangör

Logotyp för Folkuniversitetet.