Introduction to street art and murals

Peter Bengtsen, docent vid Institution för Kulturvetenskap avdelning konsthistoria och visuella studier ger en introduktion till gatukonst och väggmålningar.

Gatukonst och muralmålningar blivit ett allt mer vanligt fenomen i urbana miljöer runt om i världen. Men vad är gatukonst egentligen? Och hur skiljer det sig från muralmålningar, konsthistoriken och sociologen Peter Bengtsen berätta om vad gatukonst respektive muralmåleri är utifrån olika exempel och centrala perspektiv och funktioner av konstformerna.

Föreläsningen avslutas med att Lula Goca, konstnären bakom Kristianstads nya muralmålningen berättar om sitt verk och konstnärskap. Därefter följer diskussion och frågor.

Peter Bengtsen är docent på Avdelningen för konsthistoria och visuella studier, Institutionen för kulturvetenskaper vid Lunds universitet. Han disputerade 2014 på avhandlingen The Street Art World, som handlar om gatukonst som ett konstnärligt och socialt fenomen.

Lula Goca, konstnär född i Galicien, Spanien. Ph D i Fine Art vid University of Barcelona, Bachelor of Fine Arts från University of Salamanca, Spain.

Konstnärligt arbetar hon med muralmålningar och street art. Föreläsningen har fri entré men det är begränsat antal platser (40) och biljetter finns att hämta ut i Regionmuseet Kristianstads entré/reception.

08 september 2020

16.00–

Regionmuseet

Fri entré, men biljett krävs.

Föreläsningen har fri entré men det är begränsat antal platser. Biljetter finns att hämta ut i Regionmuseet Kristianstads entré/reception.

Medarrangörer

Folkuniversitetet Kristianstad, Kristianstad City, Kulturnatt Kristianstads kommun