Picassos äventyr

Halvfigursbild på en man.

Hasse och Tage skarvar lika hejdlöst som kärleksfullt kring den spanske konstnären Pablo Picassos liv och leverne.

Lilla Tomelilla får agera såväl Paris som Madrid, London och New York i den kanske mest infallsrika och påhittiga Svenska Ord-produktionen av dem alla.

Sverige, 1978. Regi: Tage Danielsson. Från 7 år.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

07 augusti 2020

Gratis!

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer