LasseMajas Detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet

Närbild på en man.

Tiderna bästa detektiver är tillbaka. Denna gång för att lösa mysteriet med en tågrånare. Den livstidsdömde tågrånaren Ferdinand Fransson aka Marsipanen rymmer från fängelset samtidigt som hans dotter Klara sjappar från barnhemmet.

Marsipanen ska bevisa sin oskuld, dottern Klara hjälper till genom att engagera LasseMajas detektivbyrå. Nu vill hon ha hjälp att bevisa att hennes pappa är oskyldig. Lasse och Maja som precis fått sin detektivbyrå nedlagd av Kristinelunds fördomsfulle polischef ser sin chans. Tillsammans ska de bevisa att barn inte alls är lättlurade och korkade.

Sverige, 2020. 82 min. Regi: Moa Gammel

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

04 augusti 2020

Gratis!

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.