Nothing Like a Dame

Fyra kvinnor vid ett trädgårdsbord.

Med jämna mellanrum samlas fyra nära vänner, tillika adlade och prisbelönta skådespelarlegender, för att umgås och minnas tillbaka.

Denna gång får vi den unika chansen att vara med. Våra värdar är Maggie Smith, Joan Plowright, Eileen Atkins och Judi Dench, vars unika vänskap har pågått i över ett halvt sekel, genom både succé och fiasko. Så räkna med ett innehållsrikt samtal, fyllt av anekdoter, humor och våndorna över att bli bedömda, problem med självförtroende, scenskräck och att åldras. Givetvis ackompanjerat av rikliga mängder arkivmaterial. Bakom kameran står Notting Hill-regissören Roger Michell, som med denna film svarar för 2018 största dokumentärsuccé i Sverige.

Storbritannien, 2018. 80 min. Regi: Roger Michell

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

03 augusti 2020

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer