Bio under stjärnorna: Singin’ in The Rain

En man och en kvinna under ett paraply.

På Filmmuseets terass visar vi musikalklassikern Singin’ in The Rain.

En riktigt älskad musikalklassiker från 1952! I övergången från stumfilm till ljudfilm, i början av 1930-talet, försvann ett flertal av filmens största stjärnor då deras röster inte passade med deras image och denna nya filmform. Bland dessa finns stumfilmens stora kärlekspar Don Lockwood (Gene Kelly) och Lina Lamont. I publikens ögon är de det perfekta paret, men bakom kulisserna ser det helt annorlunda ut. Deras samarbete blir allt mer komplicerat, framförallt sedan Don träffat den unga, duktiga Kathy Selden (Debbie Reynolds).

Vid dåligt väder visas filmen inne på Filmmuseet.

USA, 1952. 102 min. Regi: Gene Kelly & Stanley Donen.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

03 augusti 2020

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer