Bio under stjärnorna: The General

Svartvit bild på en man som går på en järnvägsräls.

På Filmmuseets terass visar vi Buster Keatons klassiker The General.

När lokföraren Johnnie (Buster Keaton) nekas värvning till armén i det amerikanska inbördeskriget, blir han en besvikelse för flickvännen Annabelle och hennes rika familj. Men Buster får chansen att visa framfötterna på riktigt när hans kära lok blir kapat av nordstatsspioner och Annabelle tas som gisslan. Stumfilmklassiker som var Busters egen favorit.

Vid dåligt väder visas filmen inne på Filmmuseet.

USA, 1926. 68 min. Regi: Buster Keaton.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

27 juli 2020

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer